Ekinde pas hastalığı neden olur?
Sarı pas (Puccinia striiformis West): Bu hastalığın sporları sporlar halinde çoğalır ve ilkbaharda aktif hale gelir. Hava sıcaklığı 15°C ile 20°C arasında ve ortam nemi %90 olduğunda, bu sporların gelişimi için uygun bir ortam yaratılır. Bu hastalığa mantarlar neden olur.
Buğdayda pas hastalığı için hangi ilaç kullanılır?
BulBitki adıLisanslı BkuDozajBuğdayAMISTAR GOLD (İTHAL)100 ml/günBUĞDAYREGEV (İTHAL)40 ml/günBUĞDAYCOSAZOX SC (İTHAL)200 ml/günBuğdayBuğdayUNIS EC 325 (İTHAL)100 ml/gün11 satır daha
Bitkilerde pas hastalığına ne iyi gelir?
Pas hastalıklarının klor dioksit ile tedavisinde uygulama: 100 litre suya 500 ml klor dioksit karıştırılır. Karışım bitkiye, tepeden püskürtme adını verdiğimiz püskürtme yöntemi kullanılarak uygulanır. Hastalık durumunda, uygulama 3 veya 5 günlük aralıklarla (hastalığın şiddetine bağlı olarak) yapılabilir.
Ekin pas ilacı ne zaman atılır?
Genel olarak ilaçlama için en iyi zaman, bayrak yaprağının tam açıldığı yaprak döneminin sonu veya başakların çıkmasından önceki zamandır.
Pas ilacının adı nedir?
PAS MİKROFON (Aculops lycopersici)
Pas hastalığı verimi ne kadar düşürür?
Buğdayda kahverengi pas hastalığının erken başlaması verim kayıplarının daha fazla olmasına neden olmaktadır; bayrak yaprağında %60-70 oranında enfeksiyon olması durumunda yumru oluşumu döneminde (başak oluşumu) %30’dan fazla verim kaybı yaşanırken, hamur oluşumu döneminde benzer düzeyde enfeksiyon olması durumunda %7 oranında verim kaybı oluşmaktadır ve…
Buğdayda pas hastalığı verimi etkiler mi?
Buğday bitkisi üreticilerimizin büyük bir kısmının gelir kaynağıdır ve stratejik öneme sahiptir. Buğdaydaki pas hastalıkları, iklim koşullarının salgınlara yol açtığı yıllarda önemli verim kayıplarına yol açar.
En iyi pas ilacı hangisi?
Külleme ve pas hastalığına karşı en etkili ilaç Azimut! Tebukonazol ve azoksistrobin etken madde karışımı ile yapılan Azimut, yapraklara kısa sürede nüfuz ederek mantar oluşumunu engelliyor ve uzun süreli koruma sağlıyor.
Pas ilacı atıldıktan sonra yağmur yağarsa ne olur?
Sistemik bir pestisit ise, genellikle yağmur erozyonuna karşı daha dirençlidir. Örneğin, püskürtmeden sonra bir saat içinde yağmur yağarsa, pestisitin etkinliğini temelde etkilemez. Tiyofanat, karbendazim, triadimefon, vb. Uygulandığında, bitkinin %80’i 4 saat içinde dokulara emilir ve aktif madde…
Buğday pas ilacı dekara ne kadar atılır?
Buğdayda sarı pas hastalığına dikkat… Etkin madde adıFormülasyon Dozaj (Dekar)Metkonazol 60 g/lSC 150 ml/DaTebukonazol %25WP 75 g/DaTebukonazol 250 g/lEC 75 ml/DaProkloraz+Propikonazol 400+90 g/lEC 125 ml/gün10 satır daha•15 Nis 2015
Pas sökmeye ne iyi gelir?
Evde bulabileceğiniz bazı basit malzemeler kullanarak pası temizleyebilirsiniz. Örneğin, beyaz sirke pas lekelerini temizlemede çok etkilidir. Paslı bölgeye biraz sirke sürüp bir süre beklettikten sonra pasın eridiğini fark edeceksiniz. Limon tuzu ve karbonat da pas temizleme için doğal çözümlerdir.
Buğdaya mantar ilacı ne zaman atılır?
Tocata® TR Uygulama Zamanı: Buğday ve arpa hastalıklarına karşı kardeşlenme döneminin ortasından (gelişme dönemi 25) itibaren, yaprak hastalıklarına karşı ise ilk hastalık belirtileri görüldüğünde ilaçlama yapılmalıdır.
Buğdayda pas hastalığı nasıl geçer?
Pas etkenlerine karşı yeşil kısımlar ilaçlanır. İlaçlama, yaprak ve gövde yüzeyinin tıbbi su ile kaplanması şeklinde yapılmalıdır. Yabancı ot ilaçlaması ve pas kontrolü için zamanlama uygunsa, ilaçların karışabilirliği dikkate alınarak uygulama yapılmalıdır.
Buğdaya hangi pas ilacı atılır?
1. Dekara 100 mm pas sökücü pestisit Priaxor uygulamaya başladık. İz element olarak Anadolu Kimyas Attack Gold min. 80 gr, Ultra Fert marka 19x19x19 yaprak gübresi dekara 100 gr ürün, dekara 200 cc kullandık.
Buğdayda yüksek verim nasıl alınır?
Genel bir kılavuz olarak buğday yetiştiriciliğinde dekara 600 kg’ın üzerinde verim elde etmek ve dengeli gübreleme sağlamak için 12-14 kg/gün saf azot ve 4-5 kg/gün fosfor dozları yeterlidir. Fosforlu gübreler ekim sırasında veya ekimden önce toprağa uygulanmalıdır.
Buğdayda pas hastalığı ne zaman olur?
Sarı pas (Pucinia striiformis): Hastalık ilk olarak buğday tarlalarında ilkbaharda hava sıcaklığı 10–15ºC olduğunda ortaya çıkar. Yaprakların üst yüzeyinde makine dikişlerine benzeyen limon veya turuncu renkli püstüller oluşur. Yaz aylarında bu püstüllerden milyonlarca spor oluşur ve rüzgarla çevreye taşınır.
Pas neden olur?
Pas, demirin doğada nem veya oksijenle temas etmesiyle oluşur. Başka bir deyişle, paslanma demirin oksijen ve nemle yavaş yanmasıdır. Pasın oluşması için nem ve oksijenin aynı anda aynı ortamda bulunması gerekir.
Sebzede pas neden olur?
Pas, parazitik mantarların neden olduğu bir bitki hastalığıdır. Bu mantarlar, bazalt mantarlarının büyük grubuna ve pas mantarlarının alt grubuna aittir.
Buğday pas ilacı dekara ne kadar atılır?
Buğdayda sarı pas hastalığına dikkat… Etkin madde adı Formülasyon Dozaj (Dekar) Metkonazol 60 g/lSC 150 ml/da Tebukonazol 25 %WP 75 g/da Tebukonazol 250 g/lEC 75 ml/da Prokloraz+Propikonazol 400+90 g/lEC 125 ml/da 10 satır daha•15 Nisan 2015