Dahiliye doktoru hangi hastalıklara bakar?
İç hastalıkları, tıp dünyasında “dahili tıp” olarak da bilinir, yetişkin hastaların tanısı, tedavisi ve takibiyle ilgilenen geniş bir çalışma alanıdır. Bu dal, insan vücudunun iç organlarının ve bu organlarla ilgili hastalıkların incelenmesi ve tedavisiyle ilgilenen bir çalışma alanıdır.
Genel hastalıklar için hangi bölüme gidilir?
Hangi doktora gitmeliyim? Genel cerrahi, dahiliye, radyoloji.
Sağlık kontrolü için hangi doktora gidilmeli?
Kontrol sırasında kişinin genel sağlık durumunu belirlemek için kan basıncı, ateş, kalp hızı ve solunum hızı ölçülür. Daha sonra kan ve idrar örnekleri istenir. Daha sonra kardiyoloji, pulmonoloji, dahiliye, nöroloji, KBB, jinekoloji ve üroloji gibi birçok uzmanlık alanından doktorlarla konsültasyonlar yapılır.
Her yerim ağrıyor hangi doktora gitmeliyim?
Algoloji (Ağrı Polikliniği) Nedir? Hastanelerde veya diğer sağlık kuruluşlarında çeşitli nedenlerle vücudun çeşitli bölgelerinde oluşan, nedeni bulunamayan kronik ağrılar ve şiddetli ağrıların tanı ve tedavisini yapan bölüme Algoloji (Ağrı) Polikliniği denir.
Hangi şikayetlerde Dahiliyeye gidilir?
İç Hastalıkları Anabilim Dalı, diyabet, tansiyon, karaciğer hastalıkları, böbrek hastalıkları, kan hastalıkları, sindirim sistemi sorunları (gastrit, ülser, fonksiyonel bağırsak bozuklukları – ishal-kabızlık gibi), kansızlık, vitamin ve mineral eksikliklerine bağlı hastalıklar, osteoporoz, enfeksiyon hastalıkları, solunum yolu hastalıkları…
Mide ve bağırsak hastalıklarına hangi bölüm bakar?
Gastroenteroloji, yemek borusu, mide ve bağırsaklar, karaciğer, safra kanalları, safra kesesi ve pankreas dahil olmak üzere sindirim sisteminin tüm organlarında oluşan hastalıkların teşhisi ve tedavisiyle ilgilenen tıp dalıdır. Bu alanda uzmanlaşmış kişilere gastroenterolog denir.
Dahiliye ve genel cerrahi aynı mı?
Genel cerrahi ve iç hastalıkları ilişkili olsa da, esasen farklı uzmanlık alanlarıdır. Genel cerrahi cerrahi prosedürlere odaklanırken, iç hastalıkları tıbbi tedaviye odaklanır. Örneğin, iç hastalıkları diyabet veya kalp hastalığı gibi karmaşık durumları ilaçlar ve yaşam tarzı değişiklikleriyle tedavi etmeyi amaçlar.
Sürekli halsizlik, yorgunluk ve uyku hali için hangi doktora gidilir?
Düzenli egzersiz, sağlıklı beslenme, düzenli uyku ve stres yönetimi önemlidir. Kronik yorgunluk sendromum varsa hangi doktora görünmeliyim? Kronik yorgunluk sendromu için uygun doktor genellikle bir iç hastalıkları uzmanı veya romatologdur.
Dahiliyenin diğer adı nedir?
İç Hastalıkları Anabilim Dalı, kısaca Dahiliye olarak da bilinen, hastalıkların erken teşhis edilerek tedavi için ilgili birimlere yönlendirilmesini sağlamak amacıyla, hastalıkları teşhis ve tedavi etmek amacıyla dikkatli ve ayrıntılı incelemeler yapan bir bilim dalıdır.
Kan değerlerime baktırmak istiyorum. Hangi bölüme gitmeliyim?
İç hastalıkları uzmanının rehberliğinde kol damarından, parmak ucundan, eldeki damardan veya yeni doğanlarda topuktan özel bir tüpe kan örneği alınarak tam kan sayımı yapılır.
Check-up’ta her şey çıkar mı?
Check-up neleri içerir? Genel sağlık muayenesi olarak da adlandırılan check-up, bir kişideki olası hastalıkları belirlemek için yapılan kapsamlı bir hizmettir. Kapsanan alanlar, kişinin yaşına, cinsiyetine ve sağlık durumuna göre değişebilir. Check-up’lar tıbbi muayeneleri ve testleri içerir.
B12 vitamin eksikliği için hangi bölüme gidilir?
B12 vitamini eksikliğiniz varsa hangi doktora görünmelisiniz? Belirtileriniz varsa, eksikliği teşhis etmek ve tedavi etmek için mümkün olan en kısa sürede bir doktora görünmelisiniz. Aile hekiminiz ayrıca takip bakımı da sağlayabilir.
Kas rahatsızlıkları için hangi doktora gidilir?
Ortopedi ve travmatoloji doktoru nelere bakar? Ortopedi ve travmatoloji doktorları, kemikler ve eklemler de dahil olmak üzere kas-iskelet sistemi ve bağlar, tendonlar, kaslar ve sinirler gibi hareketi sağlayan yapılar da dahil olmak üzere kas-iskelet sistemi bozukluklarını teşhis eder ve tedavi eder.
Bütün kemiklerim ağrıyor neden?
“Kemik ağrısına ne sebep olur?” sorusunun cevabı yaşla da ilgili olabilir. Romatizmal hastalıklar, özellikle yaşlılıkta kemik ağrısının en yaygın nedenleri arasındadır. Aşırı egzersiz, aşırı spor, yaralanmalar, burkulmalar, yırtılmalar, kırıklar ve aşırı kilo alımı da ağrının nedenleri arasındadır.
Boyun ve sırt ağrısı için hangi doktora gidilir?
En çok sorulan sorulardan biri boyun ağrısı için hangi bölüme gidileceğidir. Boyun ağrısı için en sık ziyaret edilen iki bölüm fizyoterapi ve rehabilitasyon ve beyin, sinir ve omurilik cerrahisi bölümleridir. Bu bölümdeki doktorlar genellikle boyun ağrısı konusunda deneyimli ve uzmanlaşmıştır.
Dahiliye doktoru hangi tahlilleri yapar?
Dahiliye bölümünde hangi testler yapılır? Dahiliye bölümünde kan testleri, ultrason ve EKG gibi çeşitli tanı testleri yapılır. Bu testler dahili hastalıkların doğru teşhisine yardımcı olur.
Dahiliye şikayetleri nelerdir?
Bunlar arasında en sık bildirilen enfeksiyonlar arasında idrar yolu enfeksiyonları, cilt hastalıkları, ishaller, hepatit türleri, paraziter hastalık türleri, bruselloz, grip ve cinsel yolla bulaşan hastalıklar, ayrıca eklem ve kemik iltihapları gibi hastalıklar yer alıyor.
Dahiliyede hangi bölümler var?
İç Hastalıkları Anabilim Dalı’nın alt birimleri arasında gastroenteroloji, nefroloji, romatoloji, hematoloji, tıbbi onkoloji, gastroenteroloji, endokrinoloji ve metabolizma hastalıkları yer almaktadır.
İç hastalıkları belirtileri nelerdir?
Dahiliye bölümünde sık görülen belirtiler arasında; geçmeyen yorgunluk, ateş, iştahsızlık, kilo kaybı, karın ağrısı, nefes darlığı, öksürük, göğüs ağrısı, baş ağrısı, bulantı, kusma, ishal veya kabızlık gibi sindirim bozuklukları yer alır.