Merdiven bosluguna ne denir?
Merdiven kolları arasındaki boşluğa merdiven basamağı denir. Spiral merdivenin tepesinden aşağı doğru baktığınızda ortada gördüğünüz boşluktur.
Merdiven korkuluğu diğer adı nedir?
Merdiven kenarlarındaki korkuluklara küpeşte denir.
Merdiven kenarına ne denir?
Merdiven korkuluğu nedir sorusunun cevabı, en kısa haliyle, merdivenlerden düşmeyi önleyen ve güvenliği sağlayan dekoratif bir bariyerdir. Bunlar, merdivenlerin kenarına monte edilir.
Merdivenin tutunma yerine ne denir?
Bunlar, merdivenin eğimine paralel, basamağın tepesinden 90 cm yukarıya yerleştirilen ve elinizle korkuluğa tutunarak rahatça inip çıkmanızı sağlayan tutma elemanlarıdır. Korkuluk, merdiven korkuluğuna veya duvarına tutturulan ve inip çıkarken merdivenlerde tutma görevi gören merdiven elemanıdır.
Merdiven arasına ne denir?
Merdiven, merdiven boşluğu ile sahanlık arasındaki boşluktur.
Merdiven yuvası nedir?
Merdiven boşlukları, asansör boşlukları ve dikey boşluklar dumanın oluşabileceği başlıca alanlardır. Duman gelişimi binayı tahliye etmeyi zorlaştırır ve ayrıca itfaiyenin müdahale etmesini engeller. Bina içindeki duman ve hava hareket yolları akış alanları oluşturur.
Trabzanlardan ne demek?
Korkuluk, dikey elemanlar biçiminde bir merdiven ve balkon konstrüksiyonudur. Korkuluklar genellikle ahşap, taş, metal, krom ve plastikten yapılır. Korkuluklar, merdivenlerden ve yürüyen merdivenlerden yukarı ve aşağı inerken kullanılır.
Küpeştenin diğer adı nedir?
Korkuluklar ve tırabzanlar, merdiven, balkon vb. gibi yüksek yerlerde düşmeleri önlemek için kullanılan yapısal elemanlardır. Hem güvenlik hem de estetik açıdan önemli olan korkuluklar ve tırabzanlar, farklı malzemelerden ve farklı tasarımlarda yapılabilir. Küpeşte sistemi olarak da adlandırılabilir.
Korkuluk çeşitleri nelerdir?
Paslanmaz çelik korkuluklar. Cam korkuluklar. Merdiven korkulukları. Balkon korkulukları. Okul korkulukları. Metal bölücüler.
Merdivende ne taraftan çıkılır?
Merdiven çıkarken her zaman sağ tarafımızı kullanmalıyız. Bu sayede arkadaşlarımızla düzenli olarak merdivenlerden inip çıkabiliriz.
Merdiven balansmanı ne demek?
Dengeli merdivenlerde basamak ölçüleri merkezden dışarıya doğru genişlediğinden, kullanıcılar merdivenin kendileri için rahat olan kısmını tercih ederler ve korkuluğa yakın durmaya çalışırlar.
Korkuluk ne işe yarar?
Bahçe korkuluğu veya kısaca korkuluk, üzüm bağlarına, bahçelere ve tarlalara kuşları korkutmak ve yetiştirilen ürüne veya mahsule yaklaşmalarını önlemek amacıyla dikilen insan kuklasıdır.
Merdivenin yanındaki korkuluklara ne denir?
Merdiven korkuluğu, insanların inip çıkarken destek sağlayan ve düşmeleri engelleyen, merdiven kenarlarında bulunan yapısal bir elemandır.
Yuruyen merdivene ne denir?
Kelimenin tam anlamıyla yürüyen merdiven anlamına gelen İngilizce “Escalator” ismi ilk kez 1912 yılında Otis Asansör Şirketi’nin bir reklam broşüründe kullanıldı.
Merdivende küpeşte nedir?
El korkuluğu, korkuluğun elle tutulan, uzunlamasına, yatay üst kısmıdır. Korkuluklar; Korkuluk sistemleri, alüminyum, paslanmaz çelik ve termoplastik gibi metal alaşımlarından yapılmış merdiven, teras ve balkonlardaki korkuluk sistemleridir. El korkuluğu arasındaki fark, el korkuluğunun elle tutulabilen kısmıdır.
Merdiven balansmanı ne demek?
Dengeli merdivenlerde basamak ölçüleri merkezden dışarıya doğru genişlediğinden, kullanıcılar merdivenin kendileri için rahat olan kısmını tercih ederler ve korkuluğa yakın durmaya çalışırlar.
Merdiven boşluğu ortak alan mıdır?
Apartman kapıları, merdiven boşlukları, koridorlar, giriş holleri ve yangın merdivenleri ortak alanlar olduğundan buralarda ayakkabılar, ayakkabı dolapları, bisikletler, çocuk oyuncakları, saksılar, sandalyeler, çöp kutuları vb. eşyalar bulundurulur. Bu tür eşyaların bırakılması bu alanın işgali anlamına gelir.
Merdiven büyüğü nedir?
Asur yazısında “Merdivenlerin Yaşlısı” veya “rabi similtim” ünvanının hem veliaht prense, hem de saraya çıkan merdivenlerde, yani bir nevi açık hava avlusunda hukuki görev yapan kişilere verildiği düşünülmektedir.
Merdivende ne taraftan çıkılır?
Merdiven çıkarken her zaman sağ tarafımızı kullanmalıyız. Bu sayede arkadaşlarımızla düzenli olarak merdivenlerden yukarı veya aşağı inebiliriz.